Senior-Screening_labrador

Senior Screening

Omdat huisdieren net als mensen steeds ouder worden, besteden wij binnen de kliniek extra zorg en aandacht aan onze oudere patiënten om gezondheidsproblemen op tijd te ontdekken en te behandelen. Onze huisdieren kunnen niet praten en zijn meesters in het verbergen van ongemakken. Daarom worden gezondheidsproblemen vaak later ontdekt dan nodig en is een behandeling complexer maar ook duurder

Wat bieden wij

Om op tijd te kunnen ontdekken of uw huisdier iets mankeert, bieden wij naast een uitgebreid lichamelijk onderzoek de mogelijkheid om een bloedonderzoek te laten doen.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek

Tijdens het consult wordt uw huisdier van kop tot staart nagekeken en besteden wij extra aandacht aan de algehele conditie, het gebit, de beweging en het gewicht. Deze laatstse is van belang om goed in de gaten te houden. Omdat een dier dat regelmatig slechts een paar ons afvalt en niet op een dieet staat, wel degelijk een onderliggend probleem kan hebben.

Bloedonderzoek

Het bloedonderzoek kunnen wij in sommige gevallen direct op de praktijk voor u doen terwijl u wacht, maar meestal bellen wij de uitslag aan u door. De resultaten van het onderzoek geven een indruk hoe de conditie is van onder andere de nieren, lever, schildklier en alvleesklier. Daarnaast bepalen wij een ontstekingsbloedbeeld.

Vanaf welke leeftijd kan ik gebruik maken van de senior screening?

Omdat naast de leeftijd ook de grootte en het ras een rol spelen, houden wij voor onze senioren een leeftijd aan welke varieert vanaf 6 tot 9 jaar.

 • Hond tot 10 kg vanaf 9 jaar
 • Hond van 10 tot 25 kg vanaf 8 jaar
 • Hond van 25 tot 40 kg vanaf 7 jaar
 • Hond vanaf 40 kg vanaf 6 jaar
 • Kat vanaf 9 jaar

De resultaten

Wanneer het bloedonderzoek en het lichamelijk onderzoek zijn uitgevoerd, bespreken wij met u het resultaat. Uiteraard gaan wij uit van het positieve en is uw huisdier op het moment van testen gezond.

Echter kan het ook betekenen dat uw dier wel een gezondheidsprobleem heeft of dit aan het ontwikkelen is. Denk aan nierziekte, suikerziekte, leverproblemen, schildklieraandoeningen maar ook aan gebitsproblemen en/of gewrichtsaandoeningen.

Ons advies

Afhankelijk van de resultaten krijgt u van ons een advies op maat en zullen wij met u een behandelplan opstellen. Is uw dier op het moment van testen gezond dan raden wij u aan om tenminste 1 keer per jaar opnieuw een bloedonderzoek te laten doen. Op deze manier kunnen wij veranderingen in het bloedbeeld tijdig ontdekken. Hiermee hopen wij u samen met uw huisdier een lang en gezond leven te bieden.

Kosten en vervolgbehandeling

De kosten voor onze senior screening zijn € 175,– exclusief vaccinatie en € 195,– inclusief cocktail vaccinatie. Indien blijkt dat een vervolgbehandeling noodzakelijk is ontvangt u 10% korting op deze behandeling (10% korting is geldig tot 2 maanden na het uitvoeren van de senior screening).

Goed om te weten

Voordelen Senior Screening

 • Vroegtijdig vaststellen gezondheidsproblemen
 • Vroegtijdig behandelen
 • Eenvoudigere behandelingen
 • Vaak goedkoper te behandelen
 • Betere behandelresultaten
 • Betere kwaliteit van leven
 • Basiswaarden huisdier (deze waardes kan de dierenarts op een later moment gebruiken om te kijken naar tussentijdse veranderingen van bijvoorbeeld de nierwaardes)