Ja dat is mogelijk! Er is al langere tijd een discussie gaande over de noodzaak van het jaarlijks vaccineren van honden. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de cocktailenting voor honden tegen ziektes als Distemper (hondenziekte), HCC (besmettelijke leverziekte) en Parvo (DHP) niet jaarlijks nodig is.
Er zijn nieuwe studies uitgevoerd, die erop wijzen dat de bescherming van deze cocktail zelfs nog langer zou kunnen duren. We kunnen deze bescherming aantonen in het bloed van de hond.
De keuze bestaat uit:
- DHP herhalen, zoals we dat al vele jaren doen. Voordeel is dat dit goedkoper is, nadeel is dat het waarschijnlijk niet nodig is.
- Met de Vaccicheck aantonen of de bescherming tegen DHP nog voldoende is. Nadeel is dat het iets duurder is, maar het voordeel is dat er niet onnodig gevaccineerd wordt en dat we gratis DHP enten, als dat nodig blijkt te zijn uit de test.
Hoe gaat deze tweede optie in zijn werk?
We vaccineren uw hond tegen Leptospirose (ziekte van Weil) en eventueel kennelhoest, want deze zijn slechts 1 jaar werkzaam. Tegelijkertijd nemen we wat bloed af van de hond voor de Vaccicheck, voor controle op hondenziekte, besmettelijke leverziekte en Parvo. De test zelf duurt ongeveer een half uur. We doen de test doorgaans op een later tijdstip en bellen of mailen dan de uitslag van de test door. Als blijkt dat de hond niet voldoende beschermd is tegen één van deze ziektes, dan moet u terug komen naar de kliniek. Maar… dat kost u helemaal niets! Wij vaccineren dan GRATIS de hond.
Verder blijven we natuurlijk rekening houden met de leeftijd van uw hond, de leefomgeving, reisgewoontes en contacten met andere honden. Dus als u ‘over’- vaccineren wilt voorkomen dan is de Vaccicheck een prima oplossing om te kijken of uw hond nog voldoende beschermd is.
Niet meer enten is geen oplossing. Helaas zien we nog regelmatig uitbraken van besmettelijke huisdierziekten zoals Parvovirus, ziekte van Weil en Kennelhoest met veel leed of dodelijke afloop als gevolg. Leed dat met 1 prikje zo simpel had kunnen worden voorkomen. Zorg dat u achteraf geen spijt krijgt en geef uw huisdier de zorg en bescherming die deze nodig heeft.